We organiseren weer een vuuravond, dit keer in het thema van Sint Maarten. We komen samen in de tuin van de Boslaan om in deze steeds donker wordende tijd, samen de warmte en ontmoeting op te zoeken. Marieke zal zorgen voor pompoen soep en brood. Samen zullen we het vuur ritueel openen. Wim Wolbrink, een voor sommigen welbekende verhalenverteller, komt een Perzich verhaal vertellen over overvloed, vertrouwen en Sint Maarten. We zullen samen zingen en ontmoetings-oefeningen doen. Muziekinstrumenten, kinderen en vrienden zijn ook welkom.
17.00 Inloop
17.30 Aanvang, vuur aansteken, ritueel
18.00 Maaltijd (soep en brood, je mag nog iets anders meenemen om te delen)
19.00 Verhaal door Wim
19.45 Oefeningen
20.30 Zingen
21a 21.30 uur Afsluiting
Meer info over het verhaal en de verteller:
Een onderbelicht aspect van Sint Maarten is het inzicht en het begrip de Hoorn des Overvloeds. Stel je voor dat er echt voor iedereen meer dan genoeg is? Dat je je daarover nooit meer druk hoeft te maken? Met het delen van zijn grote en ruime mantel die hij overigens als geschenk van de keizer gekregen heeft, laat Martinus zien dat er genoeg is. Hierdoor kan er een begin gemaakt worden met het gevoel bij je toe te laten dat we in wezen omringd zijn door overvloed. Komt daar ook niet de zinssnede uit het Onze Vader vandaan? ‘Geef ons heden ons dagelijks brood.’ Als het maar vanuit het hart gegeven wordt. Kunnen wij dat nog: Geven vanuit het hart?
Vanuit de verteltraditie leren we dat nagenoeg elk thema in mythen, sagen, sprookjes en legenden tot uitdrukking gebracht kan worden Het Sint Maarten-thema ‘De hoorn des overvloeds’ vinden we bijvoorbeeld heel mooi verwoord in het oud Perzische verhaal ‘Het vertrouwen van de smid op de proef gesteld’.
Wim Wolbrink vertelt al vele jaren verhalen in binnen- en buitenland op festivals, in theaters, bedrijven en bij mensen thuis. Leuke, spannende, meeslepende verhalen. Mythen, sagen, legenden, fabels en wonder tales. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink genoten aan het Emerson College in East Sussex, Engeland. Wim is naast verteller en docent ook menskundig adviseur. Hij organiseert symposia, festivals en studiegroepen waarin het veelzijdig gebruik van verhalen een prominente plek in neemt. De laatste jaren zet Wim Wolbrink de vertelkunst in om allerlei moeilijke antroposofische thema’s voor iedereen toegankelijk te maken.